Съвети за продажба на имот, които вече не работят

Съвети за продажба на имот, които вече не работят

Подобно на много неща в живота, пазарът на недвижимите имоти се развива бързо. Въпреки че някои неща са били актуални и винаги ще бъдат, има и редица факти, които вече са отживелица и няма да ви помогнат, а по – скоро може да попречат на сделка. Ето няколко „трика“, които вече не работят и е време да забравите.

Стар съвет: Завишете цената на имота си

Днес пазарът предлага доста възможности и ако вашият имот не е изключителен или ексклузивен, няма защо да завишавате цената ми с идеята да може да преговаряте за по – ниска. Клинетите са достатъчно осведомени, освен това, и са наясно как се движат цените в различните градове и квартали. Затова сложете реалната цена и подчертайте предимствата на дома си.

Стар съвет: Пролетта е най – доброто време за продажба

Няма гаранция, че ако пуснете имота си за продажба през пролетта ще го продадете по – бързо. Благодарение на интернет и технологиите, днес потенциалните купувачи имат възможност да търсят и гледат оферти 24 часа/ 7 дни в седмицата. Затова обявете имота си когато сметнете, че е време да се разделите с него.

Стар съвет: Ако го харесват, ще го купят какъвто и да е

Ако не искате да правите освежаване, пуснете жилището на по – ниска цена. Когато потенциалният купвач влезе, трябва да го почиства като свое, а ако то е неугледно, трудно ще го хареса. Експертите съветват да направите малък ремонт и да му придадете търговски вид.

Стар съвет: Обява в един сайт е напълно достатъчна

Във времена на технологии и десетки възможности, които онлайн пространството позоволява, една обикновена обява няма да има особен успех. Виртуален тур, красиви визуализации, социални медии – доверете се на експерти и рекламирайте имота си колкото се може повече.