Пет острова, на които си заслужава да инвестирате

Пет острова, на които си заслужава да инвестирате

Купуването на къща на някои от най – популярните острови е може би една от най – добрите инвестиции, които човек може да направи. Причините – добра архитектура, еднолична собственост, безопасност и максимално спокойствие и уединение.

Кои са обаче най – добрите места наоколо, в които инвестицията си заслужава.

Сардиния, Италия

Достатъчно голям по размер, италианският остров Сардиния предлага много пясъчни плажове и живописни планински пейзажи с туристически пътеки. Има дори и железопътни линии в Сардиния, които позволяват лесното придвижване. Столицата на острова е Каляри, известен с добре запазена вековна италианска архитектура.

Крит, Гърция

Град Ханя е един от най-живописните градове на Крит. Нещо повече, именно тук до 1971 г. се намира столицата на острова, която след това е прехвърлена в Ираклион. В архитектурата на града ще намерите интересна смесица от Византия, Венеция и класическа Гърция - всичко това е наследство от богатата история на града. На пристанището на Ханя е един от най-старите фарове в света - днес той е един вид "визитна картичка" и символ на града.

Кипър

Днес Кипър се превърна в лидер на островите в Европа по отношение на броя на продаваните жилищни имоти, сред които има голям избор от вили - от най-бюджетните опции до премиум клас. Град Пафос, който влезе в историята благодарение на местната легенда за появата на Афродита от морската пяна, е богат на царски гробници, мозайки, катакомби и е търсена туристическа дестинация.

Балеарски острови, Испания

Майорка е най-известният от Балеарските острови в Средиземно море. Островът е известен със своите морски курорти, уединени заливи, варовикови планини, както и римски и мавритански архитектурни паметници. Майорка е един от най-демократичните острови в Балеар, който в същото време привлича както млади хора, така и семейства с деца и възрастни хора.

 

Хвар, Хърватия

Хърватия е известна не само с дългата си брегова линия по Адриатическо море, но и с безбройните острови. Хвар има славата на най-слънчевия адриатически остров (349 слънчеви дни в годината), а на територията му се съхраняват много от възрожденските забележителности, които са заобиколени от живописна природа. Лавандулата се превърна в един от главните символи на Хвар, така че много туристи обичат да посещават острова по време на цъфтежа й. На острова се намират множество пясъчни заливи, както и няколко уникални термални извора, до които са построени първокласни здравни центрове. Благодарение на богатото наследство на Венецианската република тук са останали много къщи от тази епоха.