Как да продадете имота си без агент

Как да продадете имота си без агент

Да продадете имота си с агенция за недвижими имоти е най – стандартния и лесен за много хора начин. Но всяко нещо идва на съответната цена, което означава, че ще трябва да платите не малка комисионна на агент. Но с развитието на технологиите и наличието на интернет почти навсякъде е все по – лесно и сами да продадете дома си.

Вижте няколко съвета за бърза и лесна продажба.

1. Поставете реалната цена

Преди да поставите някаква цена на жилището си, проучете внимателно пазара. Вижте как вървят сходни на вашия имот като цена, обърнете внимание на местоположение, състояние, наличие на транспортни връзки, близост до училища, магазини, места за забавления. Внимавайте да не сложите прекалено висока цена, за да не отблъснете потенциални купувачи, както и не подценявайте стойността  на жилището, за да не останете излъгани.

2. Предимства на имота

Когато описвате имота си, подчертайте неговите предимства – скорошна реновация, сертификат за енергийна ефективност, архитектурни подобрения….

 

3. Направете я продаваема

За да продадете по – бързо и лесно жилището си, постарайте са да го освежите. Ако е необходимо инвестирайте известни средства в малко освежаване с боя на стените или мебелите. Това са малки детайли, но правят впечатление.

4. Снимки

Първото впечатление за вашето жилище ще бъде от снимките, които заинтересованите ще видят. Затова наемете професионален фотограф, който да направи качествени и добре композирани снимки, а защо не и вируален видео тур.

 

5. Скици и план

Ако продавате по – голямо жилище, сложете информация и скица на имота и на разпределението на стаите. Това създава добро впечатление и  интересът към него ще бъде по – голям.

6. Рекламирайте го

Днес има толкова много възможности да рекламирате имота си - чрез социалните мрежи, Google реклама, а защо не и като помолите ваши приятели да го споделят през техните профили.