Как да направите покупката на имот по – малко стресираща

Как да направите покупката на имот по – малко стресираща

Знаете ли, че покупката на дом е едно от най-стресиращите неща, които някога ще направите. Но преди да се настроите, че ще си изхабите нервите, вижте няколко съвета за това, как ще облекчите процеса.

1. Бъдете готови за компромис

Търсенето на дом може да бъде много разочароващо, особено ако предлагането не отговаря на вашите изисквания. Още от самото начало поставете приоритети и помислете, с какво бихте се примирили и с какво не. Така ще знаете от самото начало, че няма да купите жилище на последен етаж, но пък няма да е фатално, ако не разполага с мазе, например.

2. Планирайте внимателно финансите си

Купуването на дом е скъпо. Дори да сте планирали внимателно бюджетни такси, адвокатски хонорари и всички разходи по продажбата,  не забравяйте, че ще трябва да платите, за да преместите всичките си вещи, а освен това при нанасянето бъдете готови на всякакви изненади.

3. Потърсете добър адвокат

Вашият адвокат ще бъде важен човек в процеса на покупка. Уверете се, че наемате професионалист, който ще ви преведе през цялата процедура и ще гарантира за всички документи, такси и данъци, които трябва да бъдат платени.

4. Започнете пакетирането на багажа рано

Никога не можете да бъдете твърде организирани, когато става въпрос за опаковане на багажа. Започнете от рано да мислите кое, кога и как ще преместите и планирайте внимателно целия процес. Помислете какво може да бъде изхвърлено, подарено или дарено. Така няма да се лутате и да се чудите дали да изхвърлите или не определена вещ.

5. Бъдете реалисти

Купуването на къща е много стресиращо, така че не забравяйте да останете трезвомислещи възможно  най – дълго време. Не планирайте нови и скъпи мебели, без да е минал целия процес и без да сте се уверили предварително, че не разполагате с нужните средства. За всичко ще дойде време, затова бъдете търпеливи.