4 изненадващи начина са направите пари от дома си

4 изненадващи начина са направите пари от дома си

Ако сте собственик на жилище и имате кредит за него, знаете, че разходите по ипотеката и комуналните услуги са най-голямото ви перо в бюджета.

А колко хубаво би било ако можехте да покриете сумата, без да се налага да работите едва ли, за да може да покриете тази сума.

Въпреки, че това може да звучи като мечта, това всъщност е възможно. С известна находчивост, можете да имате допълнителен доход, който покрива ипотеката, а защо не и нещо над нея?

Ето пет начина, с които това може да стане.

Отдавайте жилището си за реклама

Ако имате познат в рекламния бранш, попитайте дали не търсят обикновено жилище, в което да снимат реклама. Много често, режисьорите не търсят бляскави и скъпи домове, а малки и скромни, затова, ако вашият отговаря на критериите, го предложете.

Пуснете в Airbnb

Без значение дали живеете в малък или голям град, това е страхотна възможност да изкарате допълнителни пари и да се запознаете с много хора от цял свят. Отделете стая в жилището си и я предложете за наемане в Airbnb. Доходите определено са добри.

Отдавайте паркомясто

Ако имате паркомясто, но нямате кола, отдайте го под наем. В много градове паркирането  е голям проблем и намирането на място е трудно, което значи, че няма да липсват желаещи.

Предлагайте място за съхранение

В повечето стари блокове има мазе и таван. В новото строителство обаче това е голям проблем и доста хора няма къде да складират багаж, особено ако живеят в малко жилище. Ето чудесен начин да изкарате допълнително, ако сте сред първите. Отдайте някое от помещенията под наем и помогнете на бюджета си.