4 грешки, които може да правите когато продавате дома си

4 грешки, които може да правите когато продавате дома си

Продажбата на дома може да бъде емоционален процес. Това, което прави още по-труден е и фактът, че това е и бизнес решение, в което не е разумно да оставяте емоциите да ви водят, защото може да доведе до грешка и тя да ви струва идеалният купувач.

Обикновено продавачите допускат няколко основни грешки, осъществявайки процеса на продажба на дома си. Вижте 4 от тях и се поставайте да ги избегнете.

Цената е твърде висока

Проблемът: Всички мислим, че нашите домове са безценни. Въпреки това, когато дойде време за продажба, важно е да се разбере, че сантименталната стойност не е същата като справедливата пазарна стойност. Ако цената на вашия дом твърде висока, рискувате просто да остане на пазара. Днес има много инструменти за определяне на цената, затова сложете за вашия дом релистична.

Най – лесно ще направите това като погледнете сходни офети на имоти, които се продават във вашия район през последните няколко месеца. Вашият агент по недвижими имоти също може да ви помогне и да определите справедлива сума.

Пренебрегвате снимките

Проблемът: Когато продавате дома си, снимките са това, което кара хората да ви потърсят. Те са първото впечатление, което потенциалните купувачи получават от дома ви, разглеждайки обявите онлайн. Дори вашият дом да изглежда страхотно реално, ако сложите лоши снимки, няма как да привлечете интереса. Инвестирайте в качествено заснемане, за да може да реализирате по – бърза и по – добра сделка. Много важно е да представите дома си от различни гледни точки, да снимате от различни ъгли, за да получат потенциалните клиенти най – реалистична представа. Не се опитвайте обаче да прикривате недостатъци или да играете с фотошоп, за да направите жилището по – красиво. В крайна сметка истината ще излезе наяве.

Не подготвяте дома си за посещение

Проблемът: Знаем, че всеки има забързано ежедневие и не винаго домът му може да е в перфектно състояние. Ако бъдещите купувачи видят куп чинии в мивката, няма как да получат истинското усещане за уют и комфорт. Ако живеете в жилището, поне почистеет и подредете хаоса.

Позволявате на егото ви да води преговорите

Проблемът: Преговорите могат да бъдат емоционални и трудни, особено когато купувачите се опитват усилено да свалят цената. Не позволявайте на егото си да вземе превес по време на разговорите, защото това може да ви коства продажбата. Бъдете разумни, разговаряйте с вашия брокер и дори предварително се разберете какъв е максимумът, до който бихте паднали. Подгответе си аргументи, за да защитите исканата от вас цена и да оборите клиентите.