Топ пет луксозни тренда, които да следите през 2017 г.

Когато хората започнат да правят планове за свой дом, те имат високи и често нестандартни желания, особено когато говорим за луксозни имоти. От Rightmove правят преглед на най- големите трендове, които се очертава да властват на пазара на висок клас имоти през 2017 г.

Салон за домашни любимци

Тук не говорим само за допълнително мокро помещение, в което да къпете кучето след разходка, а за самостоятелна стая с подово отопление, луксозно кучешко легло, специални лампи за изсушаване.

Мокро помещение на горните етажи

Все повече хора искат тази стая да се намира не на първия етаж, а на по – горните. Целта е домакинята или помощния персонал да не разнася пране из цялата къща, а всичко да бъде на удобно разстояние.

Приключенска площадка

Обикновената люлка  и пързалка вече не са достатъчни, за да задоволят младите семейства. Днес купувачите на луксозни имоти търсят площадки с дървени платформи за катерене, къщичка на дървото, пътеки за колоездене и гигантски пясъчници. 

Басейн – асансьор

Това е сравнително нова концепция за басейна в дома, като целта е спестяване на място. С едно натискане на бутона подът пада надолу и пространството се пълни с вода през дюзи. След като поплувате, отново с натискане на копчето, водата се източва и подът на стаята се издига до нивото си.

Стая за игри

Огромните телевизори и билярдната маса вече идват с нов прочит. Днес стаята за забавление включва високотехнологични системи за музика, радио и телевизия със звук, който влиза със стрийминг през тавана, вграден сървър, който ви свързва директно с iTunes или Spotify.