Пет топ трика за бърза продажба на дома

 Пет топ трика за бърза продажба на дома

Продажбата на дома може да е едно от най-стресиращите неща в живота ви, особено ако търсите бърза сделка. Понякога имотът може да предстои на пазара с месеци, оставяйки ви да скубете косите си в очакване на купувача.

За щастие днес възможностите за продажба са много по – добри, главно и благодарение на технологиите, които ни помагат да промотираме и реализираме бърза и успешна сделка. Разбира се, преди това трябва да се подготвите. Ето няколко съвета, които ще ви бъдат от полза.

Намерете подходящия агент по недвижими имоти

Не просто наемайте агент по недвижими имоти, за който сте чували. Потърсете съвет от познат, който наскоро е имал сделка и нека той да ви препоръча или се доверете на агенция с име. Искайте среща с конкретен агент, поговорете с него и се доверете на инстинкта си. Ако не ви допада, не се притеснявайте да попитате за друг. Трябва да му имате пълно и безусловно доверие, затова не правете компромис.

Подгответе имота си за снимки

Когато пуснете имота си за продажба, първото впечатление ще бъде от снимките, които ще го показват. Затова важна задача е да подредите, почистите, ако е нужно, направете освежаващ ремонт. Махнете личните вещи – семейни фотографии, рисунки на децата, скъпи zа вас произведения на изкуството. В търсене на бърза сделка, може да е добра идея и да наемете стилист, който да се погрижи за добрия вид на жилището. Това е допълнителен разход, но в крайна сметка гоните време и добра цена.

Подгответе обявата и помислете за фиксираните часове за огледи

Отделете една седмица, в която да организирате часове за огледи. Бъдете гъвкави и предлагайте различни часове, така имате възможност да привлечете повече потенциални купувачи. Повечето хора избират да пуснат обява в понеделник, но вие ги направете на следващия ден. Така обявата ви ще бъде на преден план в обявите и търсещите имот ще имат достатъчно време да обмислят за оглед.

Поставете реалистични цени

Днешните купувачи са много по - образовани и наясно с цените и могат да сравнят бързо цените в района. Затова поставете реална цена. За да бъде домът ви конкурентен, потърсете три сходни имота във вашия квартал и осреднете цената. Сложете с 10-15% по – ниска. Може да ви изглежда голяма отстъпка, но и офертите ще завалят.

Рекламирайте

Не оставяйте цялата маркетингова дейност на вашия агент. Използвайте социални медии и личен профил, помолете приятели и роднини за помощ при продажбата. Кажете на съседи, те също може да имат някой познат, койтo търси имот именно в квартала.