Как да продадете безопасно имота си в грипния сезон

 Как да продадете безопасно имота си в грипния сезон

Обявили сте дома си за продажба, но в грипния сезон навсякъде е пълно с микроби. Потенциалните купувачи пипат с мръсни ръце, а с най-малкото кихане или прокашляне разпръскват милиони микроби около себе си. Разбира се, не може да карате хората са влизат с маски и ръкавици, но има няколко лесни трика, с които да редуцирате опасността от разпространение на грип и инфекции.

Ето какви съвети ни дават от Realtour.com.

1.      Без обувки

 

Когато влизате с обувки у дома нанасяте не само бактерии, но и мръсотия и прах. И колкото и да ви звучи странно, те може да се окажат и причина за внасяне на много вируси, защото бактериите по тях се задържат и се пренасят във всяка стая, в която влизате.

За да решите проблема, на първоп място започнете вие самите да се събувате и прибирате обувките си – под пейка в коридора, в шкаф за обувки, в кутии… изборът е ваш.

Когато започнат огледите на дома ви обаче проблемът става малко по – сериозен. Едно от решенията е да поставите нещо като указания на вратата, как трябва да преминват огледите. Там излишно подчертайте, че потенциалните клиенти трябва да се събуват. За целта трябва да подсигурите вътрешни чехли (може и такива за еднократна употреба). Друг вариант е да давате калцуни на всеки човек, който идва да види дома ви. Така рискът от пренасяне на микроби значително намалява.

2. Инвестирайте в дезинфектанти и мокри кърпички за ръцеБактериите на грипа оцеляват от 24 до 48 часа върху всякакви повърхности. Добрата новина е, че лесно може да ги унищожите с кърпички с алкохол. След всеки оглед минавайте с такива кърпички брави, врати, повърхности, които смятате, че са пипнати от потенциалните купувачи. Никой няма да ви се разсърди, ако на входа сложите дезинфектант и помолите хората да измиват ръцете си. Все пак няма нищо лошо в това, че искате да се предпазите от вируси.

3. Приберете четките за зъби

 

Приберете всички ваши лични хигиенни вещи – като четката за зъби, например. Тя има способността да привлича всякакви малки частици и има сериозна опасност да станете жертва на грипа ако не вземете мерки.

4. Изпирайте кърпите с гореща вода веднъж в седмицатаСъвсем нормално е хората, които идват на оглед в дома ви да докоснат одеала, кърпи, възглавници. Ако се страхувате, че може да пренесат бактерии – перете ги на висока температура, за да дезинфекцирате.

5. Внимавайте с ордьовритеМного от продавачите правят дни на отворрените врати, в които канят потенциалните продавачи да разгледат дома им и приготвят маса с напитки и ордьоври. Колкото повече храна има наоколо обаче, толкова рискът от разпространение на микроби е по – голям. Затова изберете хапки, които могат да се ядат с клечки или вилици и използвайте посуда за еднократна употреба.

6. Стерилизирайте кухненски повърхности и банята два пъти седмичноОт всички стаи в дома в кухнята и банята има най-много бактерии. При огледите техният брой се увеличава и създава потенциална опасност за разпространение на вируси. Експертите съветват да дезинфекцирате внимателно два пъти седмично плотовете и шкафовете в кухнята, мивка, завеси и плочки в банята. Пускайте гъбата за миене в микровълновата, за да унищжите бактериите, които да се събрали по нея.