Как да продадем имота си бързо онлайн

 Как да продадем имота си бързо онлайн

Много хора, продаващи домовете си, се насочват към интернет като начин да го предоложат. Преди да дойде момента да пуснете имотаси онлайн обаче, има няколко важни стъпки, които трябва да предприемете, за да улесните процеса, за да си спестите пари и да направите бърза сделка.

1. Изберете добър сайт – посредник

Проучете внимателно пазара и се доверете на проверен сайт, през който може да пуснете имота си. Проверете дали там не се качват често фалшиви обяви и потребителите имат негативни отзиви. Доверете се на платформи, които са се доказали с истински агенти и имоти.

2. Отделете време, за да подготвите снимки

Едно от важните условия, за да привлечете внимание към вашата оферта е като предложите качествени снимки на жилището си. Инвестирайте в професионален фотограф, който ще направи хубави снимки така, че да го представите в най-добрата му светлина. Вие, от своя страна, се постарайте да подредите и декорирате стаите. Подгответе жилището си така, все едно вие търсите и вида му ще привлече вниманието ви.

3. Платете за премиум листване

Едно от важните неща, за да продадете бързо имота си, е да бъде видим на първата страница в сайта. Така ще се отличите от всички останали обяви и шансът за бърза сделка значително нараства.

4. Проверете внимателно всички детайли в описаниетоЕдно от предимствата на онлайн обявата е гъвкавостта и възможността да качите много снимки и информация за имота си, а по – късно, ако се наложи, да допълвате информацията. Покажете план на имота, дайте точно описание и адрес, отбележете важни детйали, които смятате, че ще са от полза за бъдещите купувачи. Така ще гарантирате, че предлагате реална обява и не криете нищо.

5. Уверете се, че имотът изглежда добре преди оглед

Не става въпрос за бързо почистване. Инвестирайте време и пари в леко освежаване, ако нещо има нужда от поправка – направете я. Боядисайте стените, сменете завесите, почистете градината.

Един свеж и чист дом може да направи чудеса и да привлече интерес.

6. Възползвайте се от възможностите на онлайн платформата

С онлайн продажба на имота си, осигурявате 24 часа, 7 дни в седмицата възможност за оглед. Ако получите запитване, опитайте се да отговаряте възможно най – скоро. Ако платформата предлага допълнителни услуги, с които да промотирате жилището, например 360 градусов оглед, възползвайте се.

Често малко усилия и инвестиции си заслужават и ще се изплатят бързо.