Как да подготвите дома си за продажба

 Как да подготвите дома си за продажба

Решили сте да продадете свой имот, но искате да го подготвите перфектно, преди да го пуснете за продажба – ремонтирате, обзавеждате, декорирате….Това са инвестиции, които ще се изплатят с продажбата и често са оправдани. Често при подобен тип продажби обаче хората правят няколко основни грешки. Вижте какви съвети дават експерти преди да пуснете дома за продажба. 

Внимание с обзавеждането

Често, когато подготвят имота си за продажба, хората избират неправилно обзавеждане. В желанието си да подчератят жилището и да получат по – висока цена, те декорират имота, но без да следват стил. Експертите съветват да се съобразите с вида на дома – ако е къща или апартамент с отворен план – заложете на по – големи мебели, ако търсите класика – черно – бяла цветова схема.

Избирайте внимателно произведенията на изкуството/ картините

Една картина е много важна за стаята, тя дава живот и по – различен вид на помещението. Ако купувате картина за вас, избирате това, което ви харесва и което би паснало на интериора. Когато търсите за имот, който ще продавате обаче, изберете нещо неутрално и семпло. Съобразете с типа на имота – извънградска къща, апартамент в центъра, ваканционен имот.

Мислете за потенциалните купувачи

Според това, какъв имот продавате, местоположението и кои са потенциалните купувачи – семейство с деца, млади хора, за по – висок клас клиенти, съобразете стила. Говорете с дизйанер, който ще ви насочи към правилното обзавеждане.

Какво да приберете

Стари снимки, ваши лични вещи, дипломи или сертификати, които сте изложили, по- добре приберете. Потенциалният купувач ще иска да види жилище, което да почувства като свое, а с подобни аксесоари това няма как да стане.

Първо впечатление

Първото впечатление, което домът ви ще създаде в потенциалните купувачи е много важно. Погледнете го отстрани. Ако е къща, има ли нужда от освежаване, тревата окосена ли е. Ако килимът е изтъркан, го махнете или сменете. Уверете се, че всички светлини са включени, ако огледите са вечер. Постарайте се в дома ви да мирише притяно, проветрете и освежете. Ако имате възможност изпечете канелени сладки и сварете кафе. Това са аромати, които действат като магнит за купувачите.

Правилна презентация

Според експерти правилната презентация на имота може да повиши цената му между 3 и 10%. Вие продавате не само имот но и емоция. Инвестирайте в обзавеждане, освежаване и изберете агент по продажбите, който ще представи дома ви във възможно най-добрата светлина.