Как да подготвите дома си за продажба

Решили сте да продадете свой имот, но искате да го подготвите перфектно, преди да го пуснете за продажба – ремонтирате, обзавеждате, декорирате….Това са инвестиции, които ще се изплатят с продажбата и често са оправдани. Често при подобен тип продажби обаче хората правят няколко основни грешки. Вижте какви съвети дават експерти преди да пуснете дома за продажба. 

Внимание с обзавеждането

Често, когато подготвят имота си за продажба, хората избират неправилно обзавеждане. В желанието си да подчератят жилището и да получат по – висока цена, те декорират имота, но без да следват стил. Експертите съветват да се съобразите с вида на дома – ако е къща или апартамент с отворен план – заложете на по – големи мебели, ако търсите класика – черно – бяла цветова схема.

Избирайте внимателно произведенията на изкуството/ картините

Една картина е много важна за стаята, тя дава живот и по – различен вид на помещението. Ако купувате картина за вас, избирате това, което ви харесва и което би паснало на интериора. Когато търсите за имот, който ще продавате обаче, изберете нещо неутрално и семпло. Съобразете с типа на имота – извънградска къща, апартамент в центъра, ваканционен имот.

Мислете за потенциалните купувачи

Според това, какъв имот продавате, местоположението и кои са потенциалните купувачи – семейство с деца, млади хора, за по – висок клас клиенти, съобразете стила. Говорете с дизйанер, който ще ви насочи към правилното обзавеждане.

Какво да приберете

Стари снимки, ваши лични вещи, дипломи или сертификати, които сте изложили, по- добре приберете. Потенциалният купувач ще иска да види жилище, което да почувства като свое, а с подобни аксесоари това няма как да стане.

Първо впечатление

Първото впечатление, което домът ви ще създаде в потенциалните купувачи е много важно. Погледнете го отстрани. Ако е къща, има ли нужда от освежаване, тревата окосена ли е. Ако килимът е изтъркан, го махнете или сменете. Уверете се, че всички светлини са включени, ако огледите са вечер. Постарайте се в дома ви да мирише притяно, проветрете и освежете. Ако имате възможност изпечете канелени сладки и сварете кафе. Това са аромати, които действат като магнит за купувачите.

Правилна презентация

Според експерти правилната презентация на имота може да повиши цената му между 3 и 10%. Вие продавате не само имот но и емоция. Инвестирайте в обзавеждане, освежаване и изберете агент по продажбите, който ще представи дома ви във възможно най-добрата светлина.