Често срещани грешки, които собствениците правят при продажбата на дом

 Често срещани грешки, които собствениците правят при продажбата на дом

Когато пуснете дома си за продажба, първото впечатление е всичко. Важно е да подготвите мястото, като направите необходимите корекции и създадете атмосфера, на която купувачите не могат да устоят - с други думи, няма място за грешки. Ето кои са най-често срещаните греши, които собствениците правят, продавайки дома си.

1.      Оставяте бъркотията да превземе задния двор

Хаосът навън може да създаде илюзия, че за къщата не се полагат достатъчно грижи. Оставете си малко време, в кото да почистите двора, да полеете цветятя и да почистите гаража. Това ви гарантира добро първо впечатление.

2. Не сте склонни да коментирате цената

Няма нищо лошо при определяне на малка печалба при продажбата на дома ви, но също така е важно да отстъпвате ако купувачът иска намаление. Липсата на компромис може да доведе до загуба на потенциалните клиенти.

3. Скривате несъвършенствата на вашия дом

Може да мислите, че сте хитри и да измамите хората, но в действителност само вие изгаряте мостове с потенциални купувачи. Не губете доверието си, преди да го спечелите и бъдете честни с недостатъците на дома ви. Това ще ви улесни в сключването на сделката.

4. Навсякъде има нужда от освежаване

Преди да покажете своя дом на брокери и купувачи, освежете местата, които са видими. Те няма да прикрият нуждата от ремонт, но дават на вашия дом по-оживено и привлекателно усещане. Нямате бюджет за цялата къща? Фокусирайте се в предната част.

5. Влизате на пазара на имоти на сляпо

Недвижими имоти са труден бизнес - може да мине през исторически дъна, след което да има възход, преди да го разберете. Уверете се, че сте запознати с плюсовете и минусите и наемете агент, на когото да се доверите, проучете местната статистика за пазара на жилища.