6 неща, за които да мислите когато купувате жилище

 6 неща, за които да мислите когато купувате жилище

Вече сте решили да купите свой собствен апартамент, но сега сте изправени пред много въпроси и ще трябва да вземете важни решения. Понякога за нещо има много варианти, всеки ще има различни предимства и недостатъци, тъй като различните стандарти за различните начини на живот са очевидни, когато става въпрос за намиране на подходяща собственост. Някои предпочитат един фактор в сравнение с друг, но е важно вашите приоритети и нужди да бъдат изпълнени в крайна сметка.

За да направите правилния избор, ето няколко аспекта, върху които може да се съсредоточите, за да изберете жилището, което е най-доброто за вас.

Парите имат значение

Ограничете избора си, като започнете с опции, които отговарят на вашия бюджет. Агент или брокер на недвижими имоти може да ви помогне с намирането, но е важно да определите начина, по който ще купите – с налични пари или кредит, колко процента, ще има ли ипотека…?

Обърнете внимание на разходите, които трябва да поемете като такси за запазване, авансови плащания, такси за агента, данъци и такси за жилището, такса нотаруис….Важно е да имате някакви предварително направени сметки, за да можете да подготвите необходимата сума и да планирате бюджета си напред. Освен това ще има такси за комунални услуги и застраховки, след като купите жилището.

Местоположение

Когато търсите мястото е от първостепенно значение, най-вече заради близостта на до вашето работно място, училища, молове и болници, до различни видове обществен транспорт. За някои хора е от значение дали е близо до булевард, дали има трафик, шум и т.н.

Характеристики на строителството

Има варианти на ниско, средно и високо жилищно строителство, така че да можете да изберете вида, който е подходящ за вашия начин на живот. Не забравяйте да разгледате гъстотата на жилищата на етаж и да питате за другите обитатели.

Характеристики на апартамента

Според финансите и местоположението, което търсите трябва да определите към какво жилище се насочвате - студио, таванско помещение, с едно, две, три или повече спални помещения. Преценете от колко място ще се нуждаете през следващите пет до 10 години (в зависимост от това колко време планирате да останете), за да бъдете сигурни в покупката си в бъдеще. Общата площ и количеството спални трябва да бъдат пропорционални на броя на обитателите.

Що се отнася до характеристиките, разгледайте наличие на тераси, прозорци, вентилация и естествената светлина, структурната стабилност, стени, колоните и гредите. Има ли апартамента нужда от довършителни работи, в какво състояние се купува, трябва ли да сменят подови настилки, бани с плочки, кухненски шкафове и гардероби. Това също ще окаже влияние върху бюджета ви.

Допълнителни услуги и обслужване

Освен всичко друго, допълнителните услуги и обслужването на сградата могат да ви помогнат да вземете решение. Проверете за безопасността, камери, портиер, резервно електрозахранване, система за отстраняване на боклука и асансьори. В жилищните комплекси има и детска площадка, плувен басейн или фитнес зала. Висококачествените имоти предлагат повече удобства.