5 неща, които да избегнете при продажбата на дома

 5 неща, които да избегнете при продажбата на дома

Всеки си има някакви правила и принципи, на които държи когато иска да продаде имота си. Но ако искате да реализирате сделка през тази година, има някои, които трябва да избегнете, за да постигнете добра цена и да увеличите шанса за бърза пордажба. Ето какво съветват експертите:

No. 1: Голям ремонт на дома

Слагате нови шкафове в кухнята или правите пълен ремонт на банята? Заслужава ли си обаче този ремонт? Средставата, които инвестирате в тази промяна може да са повече, отколкото ще може да получите за имота. Освен това не е сигурно, че бъдещите сбственици ще харесат промяната. Вместо това направете само някои подобрения, с които домът ви ще придобие по – приветлив вид.

No. 2: Обновявате без разрешителни

Знаем колко много искате да съборите тази стена, за да изглежда стаята по – голяма,  но това може да коства много в последствие. Ако нямате документи за този сериозен ремонт, купувачите може да се откажат от сделка. Затова си извадете предварително всичко необходимо, за да си спестите главоболия и допълнителни усложнения.

No. 3: Ограничавате часовете за оглед

Разбира се, никой не иска домът му да е място за постоянен приток на хора. Все пак съобразете, че купувачите са заети и работещи хора, със семейства и търсят своя нов дом. Затова помислете за вариант, в който през почивните дни да имат възможност за целодневни огледи. Така шансът да изпуснете потенциалните купувачи са по – малко. Бъдете гъвкави и говорете с агента си, ако може той да показва дома ви, без вие да сте там.

No. 4. Пренебрегвате екстериора

Отвътре къщата ви изглежда перфектно, с прясно боядисани стени, подредена и чиста. Отвън обаче тревата е обрасла, боята на оградата е излющена, входната врата е мръсна….Ако живеете в блок се погрижете площадката на етажа ви да бъде чиста, спретната и да няма багажи или боклуци. Сложете цвете за по – приветлив вид. Все пак това е първото впечатление, които имат потенциалните купувачи.

No. 5: Не следвате препоръките на агента по продажбите

Разбира се, никой друг не познава по – добре дома ви отколкото вие, но той зане по – добре как да го продаде. Ако той ви дава съвети за цената и препоръки за по – лесна продажба- следвайте ги. Ако каже, че цената е прекалено висока, доверете му се. В крайна сметка и той има полза от успешната продажба, затова няма да ви излъже или подведе. Той работи във ваш интерес.