4 грешки, които купувачите на първи дом често правят

 4 грешки, които купувачите на първи дом често правят

Обзавеждането на първото жилище е вълнуващо начинание, но е и пълно с капани. На новия собственик му се иска да купи всичко бързо и да се нанесе. Вижте кои са най-често срещаните грешки и как да ги избегнете.

Мислите, че трябва да купите всичко наведнъж.

Когато се преместите в апартамента си, има някои неща, като матрак и диван, които вероятно ще поискате да имате веднага. Няма правило обаче, според което апартаментът ви трябва да бъде напълно завършен през седмицата, в която се премествате. Отделете достатъчно време, за да прецените, от какво точно се нуждаете и за да потърсите по – изгодни оферти.

Смятате, че всичко трябва да съвпада

Освен ако наистина не искате домът ви да изглежда като мебелен магазин, няма причина, всяко нещо да бъде едно и също, в един и същи тон, стил или модел. Освободете се от предразсъдъците и потърсете разнообразни мебели, които може да закупите от различни места, а защо не и разпродажба или втора употреба. Тук не говорим за безстилие, а за правилно съчетание.

Инвестирате много пари за неща, които са за конкретното жилище

Това е първият ви апартамент и има шанс да го смените след време. Затова не хвърляйте един куп пари за нещо, което може да изглежда страхотно, но е специфичен размер и няма как да бъде подходящо за друго пространство. Така че, ако имате нужда от килим за хола, който трябва да е нестандартен размер, помислете дали да не вземете нещо по – евтино.

Купувате неща, които смятате, че трябва да имате, вместо неща, които всъщност ще използвате

Ако някой ви каже, че се нуждаете от масичка за кафе, две нощни шкафчета или определен брой тенджери и тигани, не се доверявайте и не купувайте всичко. Това е вашият дом и никой не знае какво точно ще ползвате. Така че, вместо да купувате неща, които са ви казали, че трябва да имате, купувайте такива, които знаете, че наистина ще използвате.