20 начина да направите преместването по – лесно

 20 начина да направите преместването по – лесно

Предстои ви да се преместите в ново жилище или сменяте квартирата. След като процесът на търсене и намиране на нов дом вече мина, смятате, че всичко е готово. Но  не е съвсем така. Пред вас стои ново предизвикателство – да се пренесете. Дори на пръв поглед да ви изглежда като детска игра, ще останете учудени колко много неща сте събрали и колко труден може да се окаже този процес.

Ето защо сме ви подготвили няколко съвета, с помощта на които ще направите пренасянето по - лесно и леко.

1.Опаковайте си подгответе си чанта с дрехи за пренощуване – чисти дрехи, пижама, тоалетни принадлежности. Така ще бъдете готови да започнете опаковането, без да се чудите кое къде сте сложили.

2. Опаковайте кутия с леки закуски за вас и вашите помощници. Включете кана с малко кафе и чай, други студени напитки.

3. Подгответе си нещата за опаковане - хартиени кърпи, торбички за боклук, ножици, зарядни устройства за телефони, почистващ препарат и кърпи, тоалетна хартия, отвертки и ключове.

4. За да пренесете лесно и безопасно чупливите съдове, ги опаковайте с дрехи – чорапите при чашите за вино, маратонките около чиниите, тениските – при купите.

5. Етикетирайте кутии по стаи - по този начин, без значение кой ги разопакова, кутиите ще отидат на правилното място.

6. Поставете етикетите отстрани, а не отгоре. Защото горната част може да се окаже най-долу.
7. Друг трик за кутиите -  направете дупки отстрани. Вдигането така е по-лесно.

8. Дръжте под ръка няколко плика, които се затварят. Те са удобни за винтове, например, когато разглобявате мебели.

9. Преди да демонтирате електрониката, направете снимка на начина, по който са разположени кабелите, за да си улесните работата при обратното им поставяне.

10. Сложете дрехите на закачалки директно в торби за боклук, след това завържете еластичната лента около закачалките, за да ги държите заедно.

11. Говорейки за торбички за боклук, ако ги използвате, за да слагате в тях някои неща, уверете се, че те са надлежно етикетирани. Не искате никой случайно да ги хвърли в истинския контейнер за боклук.

12. Преместване = непрекъснато отваряне и затваряне на вратата. Избягвайте да заключвате, като навиете гумена лента на дръжката, след което я прехвърлете от другата страна. Така вратата ще се затваря, но няма да може да се заключва.

13. Местите компютъра? Първо направете резервно копие на файловете си. Никога не се знае.

14. Когато стигнете до новия си дом, разопаковайте първо нещата за спалнята, а след това за кухнята и банята. В спалните приберете дрехите в гардероби, за да намалите размера на багажа.

15. Преди да започнете опаковането, изхвърлете всичко излишно. Няма смисъл да носите неща, които не ви трябват.

16. Вземете новия си дом, който мирише на вкусно, като натрупате пот на водата върху печката, пълна с нарязани лимони и ванилови шушулки, прорязани по средата. Отворете всички прозорци (ако времето позволява) и изведете всичко навън.

17. Опаковайте чашите за вино в кутия, каквато може да купите от всеки магазин за домашни потреби. Бижутата прекарайте в кутии за яйца.

18. Всички течности опаковайте разделено, за да не се излеят.

19. Почистете къщата или извикайте почистваща фирма, за да го направи. Това, че няма да живеете вече тук не означава, че трябва да оставяте безпорядък.

20. Купете пица и вино и поканете всички помагачи, за да ги почерпите за нови си дом.