Уорън Бъфет намали цената на имението си на плажа

Уорън Бъфет намали цената на имението си на плажа

Милиардерът инвеститор Уорън Бъфет е намалил цената на своята плажна къща в Калифорния до 7,9 млн. долара след пускането й на пазара за 11 млн. долара през февруари 2017 г., пише Wall Street Journal.

Ако имотът се продаде за новата си цена, г-н Бъфет все пак ще направи впечатляваща възвръщаемост, след като плати само 150 000 долара за него в началото на 70-те.

87-годишният председател на Berkshire Hathaway и третият най-богат човек в света според списание "Форбс", преди е прекарвал почивката си в къщата на плажа. В интервю миналата година, той споделя, че е купил къщата, защото първата му съпруга, Сюзан, я обичала. Откакто почина през 2004 г., той не е прекарал много време там, което го накара да продаде имота.

Той каза, че районът на Лагуна Бийч се е променил драстично оттогава. Къщата е реновирана няколко пъти през годините, а неотдавна, Бъфет е купил съседната къща, за да направи място за гости на къщата, но го продава през 2005 година.

Къщата е на три етажа, с площ от 350 квадратни метра. Разположена е в Emerald Bay, затворен комплекс с изглед към плажа. Разполага с шест спални, две от които имат отделни входове за гости. Къщата отразява вкуса на г-н Бъфет, със сиви килими и бели ламинирани плотове.