Роман Абрамович си купи имот в Лондон, въпреки трудностите с визата

Роман Абрамович си купи имот в Лондон, въпреки трудностите с визата

Колко богат трябва да сте, за да си позволите да купувате на несигурния пазар на имоти, какъвто е този в Лондон? Около 9,3 млрд. паунда е достатъчна сума, може би. Точно с колкото разполага и Роман Абрамович, който е завършил купи на пентхаус за 30 млн. паунда.

Милиардерът - собственик на ФК Челси Футболен се сдоби с имот от около 600 кв. метра  в близост до стадион "Стамфорд Бридж".

Магнат, който  прекарва голяма част от времето си в Лондон след закупуването на Челси през 2003 г., сега има проблеми с подновяването на инвестиционната си виза заради влошаването на отношенията между Лондон и Москва. Смята се, че е оттеглил молбата си и е получил израелски паспорт, който му позволява да прави кратки пътувания до Обединеното кралство без виза.

51-годишният Абрамович стана първият виден руски олигарх, който оттегли инвестициите си от Обединеното кралство заради нарастващото политическо напрежение миналия месец.

Той се сдобива с апартамента обаче още преди няколко месеца, преди да дойдат проблемите с визовия режим. По него дори работи архитектурен и дизайнерски екип, но не се очаква комплексът, в който жилището се намира да бъде завършен преди 2021 г.

Резиденцията разполага с прозорци от пода до тавана с 360-градусови гледка към Темза и Стамфорд Бридж.