Продава се бившият дом  на Дженифър Анистън и Брад Пит

Продава се бившият дом  на Дженифър Анистън и Брад Пит

Имение в Бевърли Хилс, проектиран от холивудския архитект Уолъс Неф и обновено десетилетия по-късно от тогавашните собственици Дженифър Анистън и Брад Пит, излезе на пазара на имоти за 56 милиона долара.

Имотът е с площ около 1000 квадратни метра и датира от 30-те години на миналия век, когато г-н Неф проектирал имота за актьора Фредрик Марч и съпругата му, актрисата Флорънс Елдридж. Неф е известен с това, че е изградил някои от най-разпознаваемите имоти на Златния век на Холивуд.

По-късно къщата е била собственост на филантропа Уолис Аненберг, който го е продал на прокурора Кен Зифрен. Брад Пит и Дженифър Анистън купуват имота за 13,5 млн. долара, след което го реновират повече от три години. Сред екстрите, които внасят са затоплящи се мраморни кухненски подове, кино стая, пъб стая, дървени подове, внесени от 200-годишен френски замък.

Сегашният собственик е Джонатан Брукс, изпълнителен директор на хедж фонд. Той е закупил имота през 2006 г., след развода на Анистън и Пит. Брукс ремонтирал къщата и добавя тенис корт и отделна стая за гости.

Разположена на около 1.2 акра земя, къщата разполага с осмоъгълна кула, четири спални, фитнес зала, трапезария за 20 души, бар с камина и дневна, която се отваря към голям плувен басейн.

Съседният имот е приндлежал на Дани ДеВито и Рея Перлман, но наскоро бе закупен от австралийския милиардер Джеймс Пакър за 66 милиона долара.