Притежател на хедж фонд купи най – скъпия имот в САЩ

Притежател на хедж фонд купи най – скъпия имот в САЩ

Спокойно може да кажем, че милиардерът Кен Грифин обича да поставя рекорди. В началото на годината той сключи една от най-скъпите сделки в историята на Лондон като  придоби имение за 122 млн. долара. Преди то е било собственост на Шарл дьо Гол и се намира близо до Бъкингамския дворец.

Собственикът на голям хедж фонд е собственик и на жилище в Чикаго, което придобива за 58,75 милиона долара. Така той постави рекорд за най-скъпия дом, който някога е купуван в Града на ветровете. Преди това, през 2015 г. Грифин закупи мезонет в Faena House в Маями Бийч за рекордните за града 60 милиона долара.

Сега The Wall Street Journal съобщи, че е купил мезонет в Ню Йорк за около 238 милиона долара, сделка, която поставя рекорда за най-скъпите домове, продавани някога в САЩ.

Покупката е за апартамент с приблизително 2400 квадратни метра в рамките на 220 Central Park South, който е в процес на строителство. Проектиран от Робърт А.М. Стърн Архитектс, сградата е привлекателна и за знаменитости като  Стинг и съпругата му Труди Стайлър.

И ако цената от 238 милиона долара ви звучи изумително, тя бледнее в сравнение със сумата, която Грифин е платил за две картини, една на Джаксън Поллок, а другата на Вилем де Кунинг. През 2016 г. милиардерът е похарчил общо 500 милиона  долара за двете творби на известните абстрактни експресионисти.