Илън Мъск обяви високотехнологичния си дом за продажба

Илън Мъск обяви високотехнологичния си дом за продажба

Съучредителят на Tesla и SpaceX първоначално купи дома с сегашната си бивша съпруга за $

Илън Мъск обяви жилището си в Лос Анджелис за продажба за 4.49 млн. долара, пише Architectural Digest. Имотът е с четири спални, с три бани, и се намира на върха на триъгълен парцел с изглед към града. Мъск купува имота с тогавашната си съпруга за 3,695 милиона долара през 2014 година.

Футуристичната къща е с уникална форма (Forbes го нарича „ъглово проектиране на космически кораб“) и площ около 280 квадратни метра, с отворени пространства и стъклени стени, които се плъзгат.

Изчистената кухня е с двоен широк централен остров. Към нея има всекидневна, а стъклени панели се отварят към басейна, разположен срещу тухлена стена с камина. Добре осветената официална трапезария отделя кухнята от дневната, със собствен футуристичен комплект от светлини.

На друго място в дома, в собствено крило, се намира просторната родителска спалня, с голям дрешник и плъзгаща се врата към басейна в задния двор. Самостоятелната баня разполага с дълбока вана с отделен душ.

Няма смисъл да споменаваме, че в дома има редица интелигентни технологии, включително система за сигурност, завеси, високоговорители и осветление, които могат да бъдат контролирани дистанционно.

Наред с това има и устойчиви решения като двойна система за гореща вода без резервоар, двузонов климатичен контролер и озеленяване с толерантно към сушата напояване. Стъпалата, водещи към входната врата, също са облицовани от двете страни с покрити с бръшлян стени, които говорят не само за естетически вкус, но и за любов към природата.