Френският съд нареди на Абрамович да плати данъци за вила в Антиб

Френският съд нареди на Абрамович да плати данъци за вила в Антиб

Френски съд нареди на Абрамович да плаща данъци в размер на 1,2 милиона евро за вилата си Chteau de la Cro в Антиб на Кот д'Азур, съобщава rusLETTER.

Руският олигарх придоби имотът от 2 400 квадратни метра на парцел от 72 хектара през 2004 г. за 30 милиона евро. Според заключението на данъчната служба на Франция, сравнявайки размера на данъците, плащани на собственици на подобен тип имоти, през всички години бизнесменът е плащал по-малко данъци, отколкото е трябвало. Освен това Абрамович е обявил по – ниска цена на вилата си през 2006 и 2007 г. Руският олигарх се опита да обжалва такова обвинение, заявявайки, че е похарчил общо 150 милиона евро за възстановяването на историческия недвижим имот, но френската данъчна служба е категорична.

Цената на един квадратен метър от вилата Chteau de la Cro се оценява от френската данъчна служба на 41 000 евро.

През различни периоди тази вила е била резиденцията на много короновани особи - крал Едуард VIII, крал Леополд III от Белгия и последната кралица на Италия. По-късно през 50-те години на миналия век вилата принадлежи на Аристотел Онасис и Ставрос Ниарос. През 70-те години помещенията на вилата пострадаха от пожар, след което замъкът беше изоставен до покупката му от Роман Абрамович.