58% от милиардерите, натрупали богатството си от имоти, живеят в Китай

58% от милиардерите, натрупали богатството си от имоти, живеят в Китай

58% от милиардерите, натрупали богатството си от имоти, живеят в Китай, пише Mansion Global. Изданието се позовава на класацията за най – богатите хора, станали такива благодарение на имотите.

От 263 богаташи в света, 139 живеят в Китай. Второто място е за САЩ, с едва 26 милиардери от имоти. Трета е Великобритания със 17.

Според Рупърт Хугеверф, председател и главен изследовател в Hurun Research Institute, основната причина за тези резултати е урбанизацията в Китай.

Най – богатият имотен предприемач е Сю Дзяин от базираната в Шънджън компания Evergrande Group. Той притежава нетно състояние от 37 млрд. долара. Втори е Ли Ка-шин Cheung Kong Holdings с 29 млрд. долара. В топ три попада и Ли Шау Ке от хонконгската компания Henderson Development с имущество от 27 млрд. долара.

В САЩ най-богатият имотен милиардер е Доналд Брен, председател и собственик на калифорнийската компания Irvine Company. Нетното му състояние са оценява на 17 млрд. долара.

Адам Нюман, който е съосновател на компанията за споделени офиси WeWork, е единственият имотен милиардер под 40 години, който е натрупал богатството си сам. Нетното състояние на Нюман се оценява на 6,5 млрд. долара, два пъти повече спрямо година по-рано.