В Дубай строят небостъргач под формата на подкова

 В Дубай строят небостъргач под формата на подкова

Небостъргач с формата на подкова, наречен J One, ще бъде построен на Dubai Vodokanal, пише онлайн изданието Arabian Business.

Сградата ще се състои от две кули, образуващи латинската буква U. В 19-етажна кула А ще има 257 двустайни и тристайни апартаменти и студиа. Освен това сградата предлага плувни басейни с контролирана температура, спа център, фитнес зала и детска площадка. Кулата Б се очаква да бъде 18 етажа, включително 90 три-, четири - и пет стайни апартамента, става ясно от публикацията. Покривът на небостъргача ще бъде украсен с градина с живи растения.

Средната цена на студиото в комплекса ще бъде 224 000 щ.д. Тристаен апартамент може да бъде закупен за 600,000 долара. В допълнение към апартаментите проектът включва шест вили и девет търговски помещения.

През октомври миналата година в Дубай започна строителството на най-високия небостъргач в света. Наподобяващата иглена кула сграда, проектирана от испанския архитект Сантяго Калатрава, е с около 100 метра по-висока от най-високия небостъргач в света - 828 метровия Бурж Халифа.