Проектът на голф курорт в Полис (Кипър) е окончателно одобрен. Или още не?

Проектът на голф курорт в Полис (Кипър) е окончателно одобрен. Или още не?

В началото на август, след няколко години дискусии, проектът на Limni Bay Resort § Golf Courses Golf Resort получи окончателно разрешение за строеж.

Limni Bay Resort ще включва две голф игрища с 18 дупки, проектирани от Джак Никлаус и Гари Плеър, петзвезден хотел, вили, исторически музей и широка мрежа от преходни и велосипедни пътеки. Очаква се грандиозният проект в района на Полис да бъде завършен до 3-5 години след началото на строителството, а общата му стойност се оценява на около 800 милиона евро.

По-рано проектът не получи одобрение, тъй като не отговаряше на екологичните препоръки на Европейската комисия. В същото време фирмата, която изпълнява проекта, съобщи, че вече е взела предвид изискванията за възстановяване на природната среда и необходимостта от защита на плажа за естествено гнездене на костенурки.

Въпреки издаването на разрешението Cyprus Property News съобщава, че е твърде рано да се каже, че проектът е напълно координиран, тъй като специализираният отдел на Европейската комисия все още не е получил подробностите за разрешителното и не е потвърдил.