Paradise Mall ще има топла връзка с над 200 метров небостъргач

Paradise Mall ще има топла връзка с над 200 метров небостъргач

 Един от най-големите молове у нас - Paradise Mall ще има топла връзка с над 200 метров небостъргач. Това ще бъде възможно, след като общинският експертен съвет за устройство на територията на София е одобрил на строителството на високата сграда на бул. „Черни връх“, която ще бъде част от търговския комплекс.

Проектът Paradise Tower ще има 55 етажа, на които ще бъдат изградени офиси, търговски площи и жилища, коментира пред investor.bg председателят на Камарата на архитектите в България арх. Борислав Игнатов. Инвеститор е дружество “Магна МК“, свързано с руските собственици на Paradise Mall.

 

Това е второто обсъждане на проекта на експертен съвет, след като в края на октомври миналата година, беше върнат от експертите за корекции, както и за анализ на трафика. Сега експертният съвет е отправил още някои забележки към проектантите, които обаче са препоръчителни. Предстои да се изработи районен устройствен план, но предложението трябва първо да мине през Столичния общински съвет.

Това е трети проект за небостъргач, който ще бъде реализиран в центъра на София. Другите два са „Милениум център“ до НДК, който се очаква да бъде пуснат в експлоатация тази година и City Tower до сградата на КНСБ, който беше „размразен“ след оживлението на пазара. Инвеститор в него е гръцката компания TERNA.

Според плановете на общината високи сгради ще има в кварталите „Младост“ и „Лагера“ (инвестиция на Garanti Koza), построена на Околовръстното шосе на София като част от проекта Garitage Park, Sky Fort на Цариградско шосе, инвестиция на "Форт Нокс".