Откриването на амбициозният проект "Рафълс сити" се очаква тази година

Откриването на амбициозният проект

Проектът "Рафълс сити" (Raffles City) в китайския град Чунцин, определян като инженерно чудо, вече е почти завършен, съобщaва Си Ен Ен, цитиран от economynews.

Разработен от световно известния архитект Моше Сафдие, той обхваща главозамайващите 1,12 млн. кв метра и се състои от осем кули и огромен свързващ закрит мост, наричан "хоризонтален небостъргач".  

Твърди се, че 250-метровия мост "Кристал" е сред най-високите в света. Той ще приютява панорамна галерия, "небесни" градини, басейн "инфинити" и различни ресторанти. Нощно време мостът ще може да се превръща в огромна светлинна атракция и да озарява небето със зашеметяващо светлинно шоу.  Комплексът "Рафълс сити" ще включва и търговски мол на площ 230 000 кв метра, 1400 апартамента, луксозен хотел и 160 000 кв метра луксозни офис пространства. 

Неотдавна бе завършен осмият, и последен, небостъргач от комплекса за 3,8 млрд. долара, което означава, че "Рафълс сити" е напът да бъде открит тази година. Дизайнът е вдъхновен от традиционните китайски платноходки. Архитектите възкресяват по този начин духа на миналото на Чунцин като търговски център.

Амбициозният проект е разположен в центъра на града, с изглед към мястото, където се сливат реките Янцзъ и Цзялин.