Калатрава и Гери са архитектите, избрани за кулите Хъдсън Ярдс

Калатрава и Гери са архитектите, избрани за кулите Хъдсън Ярдс

Архитектите Сантяго Калатрава и Франк Гери са избрани да проектират жилищните кули на проект "Хъдсън Ярдс", издигащ се в Уест Сайд в Манхатън.

Двамата архитекти са сред дизайнерите, избрани от джойнт венчър на Associated Cos и Oxford Properties Group, партньорите, които стоят зад 28 акровия проект, като екипът ще отговаря за западната, жилищна част на проекта.

Партньорите вече а привлекли редица компании от модния, медийния, технологичния и финансовия сектор, за да запълни офис сградите, които са в различни етапи на завършване в източната половина на проекта.

 

В проекта за търговските части участват и други известни архитекти  - Бил Педерсън от Kohn Pedersen Fox Associates проектира 240 000 кв.м кула, наречена 30 Hudson Yards. Архитектурната фирма "Фостър + Партнърс"  проектант на 50 Хъдсън Ярдс, където BlackRock Inc. ще премести седалището си. Дейвид Дейлс от Skidmore, Owings & Merrill LLP отговаря за архитектурата на 35 Hudson Yards, сграда със смесено предназначение с хотел и апартаменти.