Испанска хотелска верига открива хотел само за жени

Испанска хотелска верига открива хотел само за жени

Som Hotels е испанска хотелска верига, която ще отвори първия си женски хотел в Майорка, Испания, следващата пролет.

Хотелът Som Dona Women Only ще се намира в Порто Кристо и ще е разположен на западното крайбрежие на остров Майорка. Той ще приема само жени над 18 години, пише woman.bg.

Собственикът на веригата Джоан Енрик Капела разказва пред "Интернешънъл Нюз" за начинанието си: "Не става въпрос за каквито и да било намеци, свързани с правата на жените или феминизма, а единствено и само за задоволяване на нарастващото търсене.

Идеята за хотел, предназначен само за жени, се ражда, след като хотелската верига провежда проучване, в което жените проявили изумителен интерес към създаването на хотел изцяло за жени. Идеята е съчетана с "нарастващата бизнес тенденция, фокусирана върху женската аудитория." Хотел Som Dona ще разполага с 39 елегантни стаи в розов и бял интериор. Той ще предлага и басейн, безплатен Wi-Fi интернет, здравословна кухня, спа център, музика на живо и бар на покрива. За гостенките ще се грижи предимно женски персонал.

"Стремежът ни е повечето от служителите ни да бъдат жени. Една от нашите цели е също така да дадем възможност на дамите да се реализират в професии, традиционни и типични в повечето случаи за мъже", пояснява Йоан Енрик Капела. Той уточнява още, че освен комфорта, една от най-важните грижи на хотела ще бъде да осигурява чувство на безопасност и независимост за всяка една от клиентките си.

Веригата Som Hotels обявява, че за нея са важни прозрачността, честността, равенството и културният обмен. Тя управлява други пет хотела в Майорка. Неотдавна пък друга бизнес дама, от Финландия, откри островен курорт само за жени със същата идея - да предостави на представителките на нежния пол условия да прекарат свободното си време на спокойствие и по женски.