Нова офис сграда ще има в кв. „Гео Милев“ в София

 Нова офис сграда ще има в кв. „Гео Милев“ в София

Инвестиционната компания BSR Sofia е завършила грубия строеж на втората фаза от комплекса BSR Sofia One, който се намира в близост до търговски център Sky City. Сграда 2 ще излезе на пазара през юли тази година и предлага 17 300 кв. м. офис площи клас А, пише „Капитал“. Това е втори обект в комплекса, след като първият беше завършен през 2012 г. общата инвестиция се изчислява на 30 млн. евро.

Проектът се състои от партерен етаж с площ 1200 кв. м и 11 типови офисни етажа, всеки с площ от 1500 кв. м. Според инвеститорите голямата етажна плоча, гъвкавостта в разпределението, както и значителният брой паркоместа (общо 340) са важни предимства, които ще отличат проекта на пазара. Предстои и сертифициране по BREEAM.

Първоначалният проект е предвиждал изграждане на пет офисни сгради върху терена, но след кризата целият проект днес е преосмислен и останалите три сгради няма да бъдат реализирани.

Според инвеститорите сградата ще бъде готова в най-подходящия момент за IT и аутсорсинг индустрията, когато все повече компании навлизат на българския пазар, съществуващите се разширяват, а предлагането през 2017 г. ще е ограничено предвид малкия брой проекти, които ще бъдат реализирани тази година. "Сградата има всички предимства, които се търсят от офис ползвателите в днешно време, включително тези от IT и аутсорсинг бизнеса, които очакваме да съставляват и значителна част от новодошлите компании", коментира Любомир Младенов, оперативен директор на BSR.