Изграждането на още два изкуствени острови започна в Дубай

 Изграждането на още два изкуствени острови започна в Дубай

В Дубай отново стартира голям мултимилионен проект: този път два изкуствени острова с луксозни вили, частно яхтено пристанище, воден парк и други възможности за отдих, включително първият в Близкия изток Cirque Du Soleil, пише Property Wire. 

Островите Марса Ал Араб ще бъдат построени от двете страни на легендарния Бурж Ал Араб. Територията им е около 370 000 квадратни метра и в тях ще бъдат разположени 140 вили. Проектът се очаква да бъде приключен за Експо 2020.

Някои експерти бяха изненадани от факта, че Dubai Holding планира да построи два нови острова, при положение, че в емирството има няколко недовършени. Сред тях са "Палм Джебел Али", чието изграждане започна през 2002 г., както и грандиозният проект "Светът", състоящ се от 300 мини-острова, "оформящи" световните континенти.

Ръководителят на "Дубай Холдинг" Абдула Ал Хаббай коментора, че въпреки всички съмнения, смята, че настоящият момент е възможно най-благоприятен за изграждането на грандиозни проекти с оглед на нарастването на обема на туризма и продажбите на богати чуждестранни купувачи.