ГБС строи 19 етажен блок в кв. „Овча купел“

 ГБС строи 19 етажен блок в кв. „Овча купел“

Строителството на 19-етажен модерен жилищен комплекс в столичния квартал “Овча купел” започва до дни. Проектът G Tower е на “Главболгарстрой”, който купува имота през 2013 г. от частно лице.

Според нотариалния акт продавачът го е придобил чрез договор за замяна на имот - частна държавна собственост, съобщава "24 часа".

Сред акцентите в проекта е остъклен външен панорамен асансьор, предоставящ директен достъп до топапартаментите. Най-високата точка на сградата е изтеглена на север и на изток, за да е максимално отдалечена от съществуващия блок. Проектът предвижда след 12-ия етаж площта да намалява и на последния етаж има кула с малка площ. Така се получава нещо като “подострен молив с ексцентричен връх възможно най-далеч от съществуващия блок”. Новата сграда няма да засяга източното изложение на нито един апартамент от най-близкия блок.

Според сайта на проекта в G Tower са проектирани 3 вида апартаменти: студиа, двустайни (с 1 спалня) и тристайни жилища (с 2 спални). Помещенията във всеки апартамент залагат на оптимални размери спрямо съвременните стандарти за обитаване: просторни спални, функционални дневни и трапезарии, удобни бани и закачливи тераси. Всеки апартамент има дневна, ориентирана към най-благоприятната посока и гледка към София и Витоша както и спални ориентирани към по-тихите зони.

От компанията са се срещнали с жители на квартала, представили са проекта за новия комплекс и са ги уверили, че никой няма да ги остави без достъп до домовете им. Живеещи в един от блоковете на ул. “Маестро Кънев” са имали тревога, че ще бъде затворена улицата, която попада в проекта на новия комплекс. “Главболгарстрой“, но оттам увериха, че никой никога не е предвиждал да бъде затваряна и бъдещият комплекс изключва тази площ.Постарахме се да създадем проект, с който да осигурим уникални гледки от всяко жилище. Внимателно изследвахме размера, ориентацията и местоположенията на отделните жилища, за да предоставим максимален простор, слънчева светлина и видимост към Витоша или София, обясниха от компанията.