Южните квартали на София най-търсени от купувачите на имоти

Южните квартали на София най-търсени от купувачите на имоти

Южните и източни квартали на София са сред най-търсените за покупка на имот, показват наблюденията на консултантите от Bulgarian Properties. Наличието на метро играе все по-съществена роля за интереса към даден район.

 
Засилва се интересът и към центъра на града, където преобладаващо е предлагането на старо строителство, но има и бутикови сгради с по 1-2 апартамента на етаж, които се радват на голям интерес.
 
Прави впечатление, че районът на Зона Б-5 около Mall of Sofia също привлича интерес поради по-ниските цени и централното му местоположение. В широкия център се оформят зони с преобладаващо ново строителство, които са с изцяло променен облик, имат наличен достъп до метро и които стават все по-атрактивни за купувачите.
 
Интересът към кв. „Кръстова вада“ се запазва висок и тенденцията е това да бъде една от най-предпочитаните зони на София. Започващите нови проекти и видимо подобрената инфраструктура преобръщат мнението дори и на скептично настроените купувачи. Цените на новите жилища там стартират от около 850 евро на кв.м. и достигат до 1200 евро на кв.м.
 
"Младост" и районът около Бизнес Парк София е друга притегателна зона както за работещите там, така и за многобройните купувачи, които искат да живеят именно в превърналия се в един от най-модерните квартали на София ж.к. "Младост". Там средната цена вече е около 1000 евро на кв.м.

Районите около Южния парк запазват висок интерес и ниско предлагане, което обуславя по-високите цени – между 1100 и 1400 евро на кв.м.
 
"Манастирски ливади", "Витоша" и "Студентски град" са сред районите, които предлагат ново строителство на изгодни цени и към които интересът постоянно се увеличава.
 
Едни от най-добрите цени за ново строителство към момента са в кв. "Овча купел" – там може да се закупи жилище с Акт 16 от 750 евро на кв.м. Това е един от подценените квартали, който има отлични перспективи за развитие.
 
В различните части на "Люлин" също може да се намери изгодно ново строителство на цени от 650 евро на кв.м.
 
Най-скъпи квартали остават "Лозенец", "Иван Вазов", център, където цените са между 1500 и 2000 евро на кв.м., като вече има оферти и на над 2000 евро на кв.м.