Вижте страните с най-висока доходност от имоти в Европа

Вижте страните с най-висока доходност от имоти в Европа

Ирландия има най-високите нива на доходност от имоти в Европа, сочи проучване на компанията за международни парични трансфери World First. На второ място се класира Холандия с 6.35%, следват Португалия – 6.33%, Белгия – 6.32%, Унгария у Турция с 6.32%.

България е на седмо място – с 6.04%, следвана от Малта – с 6.01% и Латвия – с 5.94%.

Великобритания, при която интересът към инвестиции в имоти, отдавани под наем нарасна през последната година, е на 15 място – с 4.91%. На дъното на класацията са Швеция с 3%, Италия с 3,26% и Франция с 3,55%.

Ирландия се утвърди като една от най-бързо растящите икономики в Европа и шестият най-бързо растящ имотен пазар в света. Страната продължава да привлича нови инвестиции и жители, което утвърждава нейния стабилен наемен пазар и я прави предпочитана дестинация за инвестиции за тип покупка за отдаване под наем.

Холандия и Португалия имат сравнително ниски цени на имотите, в сравнение с цените в останалата част на Европа, което ги прави предпочитани за инвеститори, които търсят покупка с цел отдаване под наем.

Великобритания от своя страна се изкачи в доклада заради облекчената си данъчна политика. Що се отнася до страните в дъното на класацията, там нивата на възръщаемост за много ниски заради високите цени на имотите.

В доклада се отбелязва още голямата разлика в доходността от инвестициите в селски и градски имоти. Така например в Турция средната доходност в селските райони е 6.70%, а извън града е 5.71%. В Гърция пък разликата в доходността между градски и селски имоти е минимална.