Валенсия възнамерява да ограничи краткосрочните наеми за туристи

Валенсия възнамерява да ограничи краткосрочните наеми за туристи

Валенсия възнамерява да се присъедини към други испански градове, за да ограничи пазара на краткосрочни наемите с цел туризъм, съобщава The Local.

Масовият туризъм оказва неблагоприятно въздействие върху пазара на наеми в най-добрите локации и води до повишаване на наемните цени, поради което местното правителство възнамерява да наложи ограничения върху частния наем. Новият закон за туризма ще бъде разгледан от местната управа и, подобно на Барселона, ще раздели града на зони, към които ще се прилагат определени правила за лизинг.

Властите на Валенсия планират да ограничат предлагането на апартаменти на приземните етажи на сградите, както и напълно да забранят отдаването под наем в централния район на Ciutat Velha.

Всеки туристически обект, който е нает, ще трябва да има лицензен номер, който ще се показва в рекламата. Нарушаването на това правило ще доведе до големи глоби.

Преди месец столицата на Майорка Палма наложи пълна забрана за отдаване под наем на апартаменти от граждани на туристи, и като цяло Балеарските острови въведоха значителни ограничения на пазара. В Барселона, претъпкана с туристи, издаването на туристически лицензи е спряно и са наложени сериозни глоби за нарушаване на новите правила за отдаване под наем.