В Сан Франциско цените на недвижимите имоти се покачват

В Сан Франциско цените на недвижимите имоти се покачват

Според неотдавнашно проучване на американската агенция за недвижими имоти Paragon Real Estate Group, през третото тримесечие на 2017 г. средната цена на къщите в Сан Франциско е била 1.365 млн. долара, а на апартаменти - 1.175 млн. долара, което е съответно 7% и 11% по-висока от тази през 2016 г., съобщава Mansion Global.

Тези цифри са следствие на ръста на търсенето на фона на ниското предлагане. През третото  тримесечие на годината, в сравнение с предходните три месеци, се наблюдава традиционният за сезона спад в обема на продажбите на елитни къщи, като цените за които са намалели с $ 75,000. В същото време цената на апартаментите се увеличава с 40 000 долара.

Предлагането на нови жилища е на най-ниското ниво от 12 години, а броят на жилищата за продажба е с 46% по-малко в сравнение с 2005 г., само 681.

Ситуацията прави пазарът изгоден за продавачите, което води до изгодни за тях сделки, пише изданието. Къщите се купуват средно 30 дни след пускането им на пазара, а апартаментът е малко повече - 42 дни.