Удължиха с 2 години срока за софийския Лас Вегас

Удължиха с 2 години срока за софийския Лас Вегас

Министърът на икономиката Емил Караниколов е удължил с 2 години срока за изпълнението на инвестиционен проект „Ваканционно-развлекателен комплекс Св. София“, съобщиха от ведомството.

Целта на проекта е да се създаде един от най - големите туристически и развлекателни комплекси в Европа, включващ хотели, конферентни зали, изложбени зали, закрит воден басейн, зелени площи, търговски мол и др.
 
Предвижда се комплексът да бъде изграден в землищата на с. Равно поле и с. Мусачево, община Елин Пелин, Софийска област. Размерът на инвестицията е на стойност 1.625 млрд. лв. и предвижда създаването на 1850 работни места.
 
 
По искане на инвеститора и на основание чл. 20а от Закона за насърчаване на насърчаване на инвестициите (ЗНИ) е издаден сертификат, с който се удължава неговото действие с две години до 2019 г.

За нас вие сте приоритетен инвеститор, ще се радвам да приключим този проект и да започнем реализацията на нов. Благодаря Ви, че сте тук и ще инвестирате в България“. С тези думи министър Караниколов връчи подновения сертификат на представителите на „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД.

Правителството одобри и проект на допълнително споразумение към Меморандума за разбирателство от 04.08.2014 г., подписан между Правителството на Р България и  „България Дивелопмънт Холдингс Лимитед” ЕАД.