Цените в централен Лондон леко забавят ход

Цените в централен Лондон леко забавят ход

След повишаването на активността на жилищния пазар в централната част на Лондон в края на 2017 г. през 2018 г. тя отново се забавя заради

Данъчните промени и последиците от Brexit водят до забавяне на активността на жилищния пазар в централната част на Лондон в края на 2017 г. през 2018 г., пише онлайн изданието propertywire.

Според анализ на компанията Winkworth високите данъци спират инвестициите в имоти в централната част на Лондон, а преговорите за Brexit оказват влияние върху решението на инвеститорите, които задържат плановете си в очакване на успокояване на политическата обстановка.

Според анализа имоти на реална цена се радват на интерес, най – вече от купувачи, които имат нужда от дом и търсят стойност вместо инвестиция. Те обаче търсят най – вече малки до средни апартаменти и когато се появят на пазара се купуват бързо.

Продажбите са с близо 30% под пиковите нива през 2014 г. преди влизането в сила на промените в гербовия налог. Трансакциите с по-малки имоти са доминирали през третото тримесечие на тази година, като едностайните и двустайните апартаменти са съставлявали 67% от общия брой сделки.

Според Доминик Агейс, главен изпълнителен директор на Winkworth, ръстът на кандидат – купувачите е знак за известен позитивизъм на пазара и показва, че купуването на имоти в центъра на Лондон остава популярен избор. Този интерес обаче не се очаква да доведе непременно до промени в броя на трансакциите или на цените, тъй като несигурността и данъчните правила забавят активността.