Цените на жилищата в Дубай остават стабилни, продажбите растат

Цените на жилищата в Дубай остават стабилни, продажбите растат

През третото тримесечие на 2017 г. цените на жилищата в Дубай остават стабилни, а нарастващият брой на новите проекти стимулира интереса на купувачите да купуват на строителната фаза, пише Mansion Global, цитирайки най-новото проучване на международната консултантска компания JLL.

Общият размер на сделките с вторични недвижими имоти в Дубай през периода от януари до август 2017 г. надхвърли 13,7 млрд. арабски дирхама, което е с 28% повече в сравнение със същия период на миналата година. Само през август общият размер на транзакциите в емирството достигна 2,7 милиарда дирхама (740 милиона долара).

 

Цените на апартаментите и вилите за периода остават стабилни, докато наемите намаляват. Последното се дължи на големия брой свободни площи и нови обекти, навлизащи на пазара.

Според доклада на Luxhabitat, от четвъртото тримесечие на 2016 г., фокусът на купувачите на луксозни жилища в Дубай се е изместил към проекти на зелено, така че в близко бъдеще можете да се очаквате корекция в цените на вторичния пазар.