Тръмп се отказа от участие в проект в Грузия

Тръмп се отказа от участие в проект в Грузия

Компанията Тръмп организейшън (Trump Organization) официално е прекратила участието си в проекта за изграждане на небостъргача Тръмп тауър в грузинския град Батуми, предаде ТАСС, позовавайки се на Bloomberg.

Проектът e на обща стойност 250 милиона долара и ще бъде продължен самостоятелно от бившия партньор на новоизбрания президент на САЩ, групата Силк роуд (Silk Road), съобщава самата група.

Силк роуд възнамерява сама да довърши изграждането на 47-етажния жилищен комплекс, плановете за който бяха обявени през 2012 година.

Тръмп организейшън се отказа от участие в проекти по изграждане на хотели не само в Грузия, но и в Азербайджан с цел да бъдат избегнати конфликти на търговски и държавни интереси на новоизбрания президент.

По данни на АП, цитирани от ТАСС, партньорите на Тръмп организейшън в тези проекти са били лица или компании, свързани по един или друг начин с властите в двете страни.

Юристите на милиардера посочили, че решението на компанията да се откаже от проектите е било продиктувано от това, че другите участници не успявали да спазят всички условия на сделките.

Тръмп е президент и изпълнителен директор на семейната компания Тръмп организейшън, а постовете на тримата вицепрезиденти заемат дъщеря му Иванка и синовете му Ерик и Доналд. Републиканецът заяви по-рано, че преди встъпването в длъжност като държавен глава ще излезе от бизнеса и ще предаде ръководството на своята компания на децата си.