Стартира онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция

Стартира онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция

Първият онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти в Гърция се проведе в сряда (29 ноември). От търговете са освободени дължници с един-единствен имот. На тях на пазарни цени ще се предлагат недвижими имоти, обявени за продажба от съдия-изпънител по искане на банките кредиторки.

„Лошите“ кредити и търговете са най-голяма грижа на външните кредитори на Гърция, които в момента проверяват спасителната й програма и до началото на следващия месец трябва да се произнесат по изпълнените от правителството на поети ангажименти за реформи, за да може страната да продължи да получава заеми.

С онлайн търговете правителството на премиера Алексис Ципрас се надява бързо и ефикасно да събере възможно повече средства от продажбата на имоти на некоректни платци, чиито просрочени задължения към банките възлизат на милиарди евро, съобщи econ.bg.

Кредиторите и представителите на гръцките власти възобновиха от вчера преговорите по третия преглед на спасителната програма. Има пробив в разговорите, свързан с очаквания онлайн аукцион за продажба на ипотекирани имоти, посочват източници на изданието.