„Спиди Груп” влезе в бизнеса с недвижимите имоти

„Спиди Груп” влезе в бизнеса с недвижимите имоти

„Спиди Груп” влезе в бизнеса с недвижимите имоти, след като подписа днес сделката за придобиването на база СОМАТ в кв. „Горубляне”, София. Сделката в „Виена Реал Естейт” ЕАД е на стойност 46 млн. лв., като значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем.

Всички имоти, предмет на сделката, са придобити от новоучреденото дружество „София Сити Лоджистик Парк” ООД, в което собствеността е разпределена 76% за „Спиди Груп” АД и 24% за „Виена Реал Естейт” ЕАД.

Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които „Мувио лоджистикс”, „Балкан лоджистик сървисиз”, „Спиди” АД, „Девин”, „Балкан стар ритейл”, „Ауто Франс”, „Европарт”, „Глобал рент” и др.

Плановете за развитие на парка ще са фокусирани върху поддържане на дългосрочни отношения с наемателите, подобряване на качеството на услугите и създаване на максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

От „Спиди Груп” АД уточняват, че куриерска компания „Спиди” АД няма никакво отношение към сделката. „Спиди” АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.