Спад на наемите в Дубай

Спад на наемите в Дубай

Наемите на апартаментите в Дубай отбелязват спад през  2016 г, но някои локации остават встрани от тази тенденция. Сред местата, на които се наблюдава понижение са Dubai Marina -14%, с 11.76% на Palm Jumeirah и с 8.33% на Greens, сочат данни на местния департамент, който наблюдава цените. 

Наемите остават стабилни в бизнес частта, International City и Discovery Gardens. Центе отбелязват ръст между 25 и 30 % в областта Arjan в Dubailand, която се оформя като топ локация.

Официалният индекс вече ще бъде актуализиран на годишна база, а не на всеки четири месеца, както до сега. Следващите данни ще бъдат изнесени през 2018 г. и ще бъдат по- пълни, като на всяка сграда ще се даде оценка със звезда, независимо дали е на един или няколко собственика, което ще позволи на наемодателите да определят цената на наемите.

Очакванията на експертите бяха за повишение на цените навсякъде, но според данните наемите са паднали с 5% през 2016 г, а очакванията са за още 4% през 2017 г.

Местните власти работят и по проект за нов закон, който да урежда взаимоотношенията между наематели и наемодатели, тъй като в момента голяма част от тях не познават правата и задълженията си.