Продават сградата на Financial Times

Продават сградата на Financial Times

Сградата на британското издание Financial Times на южния бряг на река Темза ще бъде продадена за около 90 млн. паунда (101 млн. евро) преди преместването на вестника в лондонското Сити, пише investor.bg, цитирайки самия вестник.

Смята се, че сградата на One Southwark Bridge, в която се помещава изданието от 1989 г., може да бъде преустроена. Според брокери тя вероятно ще остане офис пространство, тъй като южният бряг на Темза става все по-популярна офис локация и привлича компании като WPP.

Издателството Pearson продаде Financial Times на японската Nikkei през 2015 г., но запази собствеността върху сградата. Оттогава издателството проучва възможности за обекта, както и за наема на основната си сграда в Лондон на улица „Странд“.

То смяташе да прехвърли договора за наем на улица „Странд“ на инвеститор в сделка, която щеше да включва и сградата на FT, но сега е избрало да продаде централата на изданието в рамките на по-широка стратегия да намали имотното си портфолио.

Главните изпълнителни директори на две базирани във Великобритания имотни компании са проявили интерес към сградата. Но офисите в Лондон привлякоха и значителни азиатски инвестиции в последните години, включително инвеститори от Хонконг, Сингапур и Южна Корея.

FT трябва да се върне в предишния си офис на улица Bracken House близо до катедралата „Сейнт Пол“ през 2019 г.