Най-скъпият парцел в САЩ беше продаден на търг

Най-скъпият парцел в САЩ беше продаден на търг

Сагата с най - скъпия парцел в САЩ вече приключи. Земята с площ от 157 акра, кацнала на склоновете на Hollywood Hills, беше обект на яростен спор между наследниците на покойния основател на гиганта в продажбите на здравословни храни Herbalife Марк Хюз.

За имотът, наречен „Планината“, наследниците искаха един милиард долара. Нямаше яснота обаче кой е собственикът на парцела, дали той изобщо може да бъде продаден и каква е целта на определянето на цена, която е десет пъти по-висока от реалистичната.

Една година и най-малко две съдебни процедури за обявяване на фалит по-късно, „Планината“ беше продадена на търг и беше купена от тръста на семейство Хюз срещу 100 000 долара. С него идва обаче и натрупан дълг на стойност 200 млн. долара.

Сред имената, които са проявявали апетит за парцела са инвеститора от Атланта Чарлз „Чип“ Дикенс, който го придобива от тръста на семейство Хюз за сумата от 23,75 млн. долара, но по - късно е арестуван за данъчни измами. Том Круз пък плаща депозит за част от имота, но сделка така и не е сключена. През 2016 г. парцелът е прехвърлен на  Secured Capital Partners, компания на сина на Викторино Новал – Виктор Франко. Според адвокатите на компанията тя е похарчила 30 млн. долара за инфраструктура и те оспориха публичната продан на парцела.

Няма гаранция, че "Планината" ще остане при семейство Хюз, тъй като вероятността да успеят да върнат дълга не е голяма.