Министерство на туризма ще търси инвеститори в конгресни центрове

Министерство на туризма ще търси инвеститори в конгресни центрове

Министерството на туризма ще търси инвеститори в конгресни центрове като целта е курортите да се пълня и извън традиционния им сезон. Това коментира в интервю пред "24 часа" ресорният министър Николина Ангелкова  Тя посочва, че ще се направят поне десет пилотни инвестиционни турове като в края на мрат в Слънчев бряг ще има и голям инвестиционен форум по темата.

В отговор на въпрос за притесненията на туроператори от очакван спад в броя на чуждите туристи Ангелкова посочва, че предстои "динамична година" и че конкретно за руските туристи се борят и Турция и Испания, където има и държавни субсидии в сектора. Това прави и техните продукти конкурентни на по-евтините български.

По думите й следствие на обезценяването на рублата за руските туристи вече е водеща цената, а не качеството и цялостното изживяване. 

Тя казва още, че пилотно се обсъжда с морските общини целенасочена съвместна реклама на руския пазар. От началото на февруари в Русия действат вече 59, а не само 20 визови центъра за издаване на визи за руски туристи и че таксата за тях е намалена.