Луксозният пазар в Манхатън продължава да привлича богатите

Луксозният пазар в Манхатън продължава да привлича богатите

Най-скъпите и луксозни жилища в Манхатън ще продължат да привличат свръх богатите хора, въпреки че купувачите стават все по-внимателни и взискателни в търсенето на най-доброто местоположение и удобства, показва доклад на Knight Frank.

Глобалната политическа нестабилност и потенциалното отслабване на щатския долар ще задържа интереса на богатите, търсещи надеждни места за инвестиции в недвижими имоти, включително пазара на жилища в Ню Йорк за над 10 милиона.

"Трофейните имоти се превърнаха в нова пазарна категория, която не следва правилата и динамиката на цялостния пазар", каза Джонатан Милър, президент на Милър Самуел, който е консултант на Knight Frank по доклада.

Роля, която играе голяма роля в определянето на цената са още уникалността на местоположението, гледките, удобствата и огромният размер на тези домове.

След финансовата криза от 2008 г. вълната от международни купувачи наводни супермодерния  пазар в Ню Йорк, превръщайки масовите домове с изглед към Сентръл парк и река Хъдсън в "нова световна валута", пише в доклада.

Според експертите купувачите с ултра високи нетни доходи са особено привлечени от петзвездни хотелски / жилищни имоти и изискват да имат услуги като плувни басейни, здравни и уелнес съоръжения и частно външно пространство с гледка.