Индийска хотелска верига с интерес за инвестиции у нас

Индийска хотелска верига с интерес за инвестиции у нас
Индийската хотелска верига Taj Hotels проучва възможностите за инвестиции в България, стана ясно след среща между главния мениджър на веригата Дижвижай Сингх и министъра на туризма Николина Ангелкова. 
 
 
Министър Ангелкова е представила няколко потенциални проекта, които биха били в интерес на компанията. Двамата са коментирали потенциала на Черноморието и София като атрактивни дестинации за изграждане на висококатегорийна хотелска база, перспективите пред развитие на СПА туризма в България, предимствата на зимния туризъм.
 
 
„Независимо от последните събития, България е стабилна държава, а инвестициите в сектор туризъм са национален приоритет“, подчерта министър Ангелкова. Тя допълни, че министерството е готово да съдейства с всички административни процедури при заявен реален инвеститорски интерес от хотелската верига. 
 
Хотелска верига „TAJ” е една от най-големите и авторитетни в цял свят, като разполага със 100 хотела в 62 страни. Тя е част от транснационалния концерн “ТАТА Груп”, базиран в Индия. Той обединява над 100 компании в редица сектори – автомобилостроенето, стоманопроизводството, електрониката, информационни технологии, туризма, енергетика и други. Те осигуряват работа на над 600 хил. души в целия свят и имат общ пазарен дял от над 100 млрд. долара.