Бристол измества Лондон като горещ пазар на имоти

Бристол измества Лондон като горещ пазар на имоти

Цените на имотите в Бристол нарастват по – бързо спрямо Лондон, а пазарът там е един от най-бързо растящите в Европа, сочат данни на Knight Frank.

Средните цени на имотите са се повишили с 15.8% през третото тримесечие на годината спрямо същия период  миналата година. Това прави града третия по – най-голямо нарставане в Европа след Будапеща и Осло и двадесети в световен мащаб.

Ръстът в Бристол изпреварва този в Лондон, което е необичайно предвид факта, че цените в Лондон са най-бързо повишаващите се във Великобритания. Все пак комбинацията от добри пазарни условия и трудното за Лондон време е довело до тези резултати.

Що се отнася до Лондон Брекзит, заедно с увеличения гербов налог от Април, който води и до по – високи данъци, отблъсква инвеститорите, което означава, че нарастването на цените спира. През октомври на месечна база дори е регистрирано леко намаление с 1.2%.

От друга имотна компания - Savills, регистрират ръст на офисния пазар в Бристол, което се дължи на интереса от технологични компании и медии.

И все пак цените в столицата остават по-високи спрямо всеки друг град във Великобритания. Според данни средната цена на имот в Лондон в 474 475 паунда, което е със 150 000 паунда над средната за Острова.