Българска компания стана ексклузивен партньор на международна мрежа за луксозни имоти

Българска компания стана ексклузивен партньор на международна мрежа за луксозни имоти

 На какви условия трябва да отговаря един имот, за да бъде луксозен? Ако преди време дефиницията за "лукс" беше location, location, location, днес стандартите са други. Локацията съвсем не е единственият критерий, за да бъде оценено едно жилище като висок клас. 

Освен местоположението, клиентите за имоти на 1 милион евро у нас търсят сигурност, удобство, уединеност, социална среда, добра инфраструктура, гледка. Самото жилище пък трябва да притежава система "умен дом", в него да има родителска спалня с прилежаща баня, да бъде оборудвано с висок клас уреди, да има самостоятелни дрешници към всяка спалня и да предлага по - големи площи за обитаване. Това каза Весела Илиева, Изпълнителен директор на компанията за луксозни недвижими имоти Unique Estates на пресконференция, на която беше подписан договорът, с който Unique Estates става ексклузивен партньор за България на най-голямата международна мрежа за луксозни имоти Luxury Portfolio. Компанията е базирана в САЩ и само за 2015 г. е предложила на пазара над 50 000 от най-луксозните имоти в света.
 
 
„Поканата да се присъединим към Luxury Portfolio е отлична възможност да разгърнем потенциала на компанията на международно ниво, като използваме мрежата от контакти и възможностите, които ни дава партньорство от такъв мащаб“, заяви Христо Илиев, Председател на Борда на директорите на AG Capital и партньор в Unique Estates.
 
Със сделката, българските луксозни имоти влизат в най-голямата мрежа от над 500 компании от цял свят, предлагащи в портфолиото си недвижимости за над 1 милион долара. "Ако някой български клиент иска да се сдобие с висок клас жилище някъде по света, ние лично ще го свържем и съдействаме по пътя на сделката. И обратно, ако чуждестранен купувач търси луксозен имот у нас, ще може да намери през системата на Luxury Portfolio International", коментира Илиева. 
 
 
В анализ за развитието на бизнеса тя открои луксозните имоти като устойчив и балансиран пазар и представи данни за средните цени в масов, среден луксозен и най-висок сегмент за всяка от последните 10 години. 
 
„Основни тенденции за развитие през 2017 г. ще са доходност в рамите на 4 – 5% в масов сегмент и 5 – 6% в луксозен сегмент – допълни тя. – Предстои увеличаване на покупките на имоти с цел сигурност на спестяванията и сделките с цел инвестиция. Ръстът през следващите 2 до 4 години ще е близък до нивата преди кризата.“